Gallyon van Vessem doet beter haar best bij SBS 6

8 november 2012, door trendwerk

Gallyon van Vessem doet beter haar best bij Hart van Nederland, sinds het programma duopresentatie heeft geschrapt. Dat vertelt de presentatrice in weekblad Party. Van Vessem staat tegenwoordig alleen achter de desk van de nieuwsrubriek op SBS 6. “Ik kan niet meer terugvallen op een collega. Daardoor wordt er nu meer van me gevergd. Ik moet continu alert zijn en scherp blijven. Ik hield het nieuws altijd al bij, maar tegenwoordig ben ik nog meer een nieuwsjager.”

Het is meer dan alleen autocue voorlezen, benadrukt ze. “Het tegendeel is waar! Ik ben ’s middags al op de redactie aanwezig om te vergaderen en mee te denken over de volgorde binnen de uitzending. Soms krijg ik mijn zin, maar er zijn zeker ook momenten dat ik me moet neerleggen bij de mening van anderen. You win some, you lose some. Dat is in het hele leven zo.

Sinds dit seizoen is Hart in een nieuw jasje gestoken. “Ik vind het zalig. Het is waanzinnig en een groot compliment dat SBS 6 voor Hart van Nederland een nieuwe studio heeft laten bouwen.”

Dat betekende ook dat ex-collega’s als Cilly Dartell de laan uit werden gestuurd. “Ik werd er elke dag mee geconfronteerd. In de Albert Heijn sprak iedereen me erop aan. ‘Waarom moeten ze weg?’, ‘Belachelijk!’ en ‘Mag jij wel blijven?’, kreeg ik te horen tijdens het boodschappen doen.”

Ik was ook nerveus en toen duidelijk werd dat SBS 6 afscheid nam van Cilly, Milika en Maureen vond ik dat heel erg voor hen, maar voor mezelf was het natuurlijk hartstikke fijn dat ik mocht blijven.”