Frits Sissing hoopte al jaren op Maestro

15 november 2012, door trendwerk

Frits Sissing zat al jaren te wachten op de presentatie van het tv-programma Maestro. Dat vertelt de presentator in Avrobode. Nu de AVRO de van oorsprong Britse show eindelijk heeft aangekocht, is Sissing elke donderdag te zien in de dirigentenshow. “De AVRO had al een paar jaar de plannen voor Maestro en stilletjes hoopte ik dat ze mij zouden vragen als presentator; dus toen dat gebeurde, heb ik meteen ja gezegd. Ik vind het een geweldige formule“, vertelt hij.

In Maestro proberen BN’ers zo goed mogelijk te dirigeren. “Het is leuk om leken die voor het eerst voor een orkest staan, te zien groeien. Maestro is een amusementsprogramma waarmee kijkers op een laagdrempelige manier met klassieke muziek in aanraking komen. Ik mag als gastheer de kandidaten op een gezellige manier van A naar B brengen.

Zelf is Sissing geen expert als het gaat om klassieke muziek. “Ik ben zo iemand die klassieke muziek vooral bij het zondagse ontbijt draait. Waar ik dan naar luister? Geen idee; ik kan Bach niet van Vivaldi onderscheiden. Ik hoop dat Maestro voor de kijker dus net zo’n leerproces is als voor mij.