Freek Vonk mag blijven reizen voor BNN

23 oktober 2015, door Otto de Vries

Freek Vonk maakt al een poosje tv voor kinderen, maar vorig jaar kwam door ook het programma voor volwassenen Freek Vonk in Australië bij. BNN geeft die serie een vervolg: vanavond begint Freek Vonk in Latijns-Amerika op NPO 3. Hierin reist hij op kosten van de belastingbetaler door de ongerepte gebieden van Latijns-Amerika. “Dit is één van de mooiste reizen die ik ooit gemaakt heb. De Galapagos-eilanden is toch wel de plek waar een bioloog eens in zijn leven geweest moet zijn.

Vonk begint zijn reis door Latijns-Amerika vanavond op de Galapagos-eilanden voor de kust van Ecuador. Dit is het mekka voor iedere bioloog, de plek waar Charles Darwin het bewijs vond voor zijn evolutietheorie.

De iconische en imposante reuzenschildpad is één van die bewijsstukken die Vonk meteen van dichtbij gaat bekijken. Maar ook de onderwaterwereld van de Galapagos zit vol verrassingen.

Freek Vonk in Latijns-Amerika is een co-productie van Second Nature en BNN. Het programma is vanavond om 20.30 uur te zien op NPO 3.

Mediacourant: