Fred van Leer wordt jurylid in Holland’s Next Top Model

26 juli 2016, door Otto de Vries

Fred van Leer gaat aan de slag als jurylid in de nieuwe serie van Holland’s Next Top Model. Hij was al te zien als coach, maar gaat nu ook beoordelen. Dat heeft RTL 5 vandaag laten weten. Holland’s Next Top Model heeft een kleine metamorfose ondergaan. De omgang met sociale media gaat een prominente rol spelen in de modellenwedstrijd. Er wordt zelfs een jurylid aangesteld die alle social media-selfies, -foto’s en -vlogs van de kandidaten gaat beoordelen. Wie dat is, is nog onbekend.

RTL 5 houdt het bij de bekendmaking van drie van de vier juryleden: het hoofd van de jury blijft presentatrice Anouk Smulders. Naast haar en Van Leer gaat ook fashionfotograaf Alek Bruessing zitten.

Volgens de makers van het programma is het belangrijk om social media een prominente rol te geven, omdat social media van ‘groot belang’ is in het modellenleven. “Hoe vertaalt een pretty face zich naar een populaire Instagram foto of een trouwe fan schare op Facebook?

Zijn de aspirant modellen, naast hun knappe uiterlijk, in staat op de social kanalen genoeg volgers te krijgen, te boeien en te houden?“, vraagt een woordvoerder zich af.

Holland’s Next Top Model is vanaf 30 augustus elke dinsdag om 20.30 uur te zien op RTL 5.

Bron: mediacourant.