Frans Duijts verovert troonpositie met single

26 april 2011, door trendwerk

(Novum) – Frans Duijts heeft met zijn single Morgen Is Pas Morgen de eerste plaats behaald in de Single Top 100. Dit is de eerste keer in zijn carrière dat de volkszanger de hitlijsten aanvoert.

Het nummer is geschreven door Nick Schilder en Roel van Velzen voor het Waalkadefeest, een jaarlijks evenement aan de Waal met een slotconcert van Duijts op 28 mei. "Natuurlijk ben ik enorm trots en blij dat we dit voor elkaar hebben gekregen door deze bijzondere samenwerking", vertelt de volkszanger. Ook Nick is enthousiast over het resultaat. "Frans Duijts maar natuurlijk ook Van Velzen gefeliciteerd met het resultaat", twittert de zanger.

De voormalig André Hazes-imitator heeft Glennis Grace met haar nummer Afscheid van de troon gestoten. Grace zakt verder af naar de derde positie door de Amerikaanse Alexis Jordan, die met haar nummer Happiness op de tweede plaats staat.

Jeroen van der Boom heeft ook reden om blij te zijn. Zijn plaat Grote Liefde wist de cd van de Britse Adele niet voorbij te gaan, maar is wel binnengekomen op de tweede plaats in de Album Top 100. "Wat een droomstart", glundert Van der Boom via Twitter. Marianne Weber komt binnen op de derde positie met haar album Jouw Lach.