Frans Duijts ambassadeur van Hollandse muziek

22 juni 2012, door trendwerk

(Novum) – Frans Duijts is benoemd tot ambassadeur van Buma NL. De 33-jarige volkszanger wil zich zo inzetten voor de Hollandse muziek. De derde editie van het jaarlijkse evenement in Den Bosch, voor en over Hollandse muziek, vindt 20 september plaats.

"Met hart en ziel hou ik van Hollandse muziek", laat Duijts weten. "Ik zie tijdens mijn optredens in het land hoeveel dit repertoire betekent voor heel veel mensen." De zanger vindt het belangrijk dat de muziek wordt ondersteund door een organisatie als Buma. "Het is fijn dat ik daar mijn steentje aan bij kan dragen."

Frans Duijts won twee jaar geleden de Buma NL Award voor beste zanger. Vorig jaar mocht hij een Buma Zilveren Harp in ontvangst nemen. Afgelopen voorjaar bracht hij zijn vierde album Alles Met Je Delen uit en ontving hiervoor binnen een week een gouden plaat. De volkszanger is bekend van nummers als Lieveling en Morgen Is Pas Morgen.

Het evenement Buma NL bestaat behalve uit een conferentieprogramma uit een muziekfestival. Ook reikt de organisatie er jaarlijks de Buma NL Awards uit.