Frans Bauer nu al emotioneel over duizendste show

7 maart 2013, door trendwerk

(Novum) – Frans Bauer heeft nog geen noot gezongen tijdens zijn jubileumconcert, maar is nu al emotioneel. "Duizend shows, dat is echt wel een ding", zegt Frans, die woensdagavond zijn duizendste theaterconcert verzorgt, voor de camera van Novum Nieuws.

"Je hebt daar zo veel emoties bij", vervolgt de 39-jarige Bauer, die in 1995 voor het eerst in het theater stond. "Duizend keer staat niet alleen voor duizend shows, maar ook voor duizenden handjes, duizend polonaises en de duizenden bossen bloemen die ik heb gekregen."

Frans denkt weemoedig terug aan zijn allereerste theaterconcert. "Een houten podium met een aantal colakratjes met daarover heen een rood hoogpolig tapijt en een paar in elkaar getimmerde Italiaanse zuilen", schetst Frans het decor. "Als ik dan zie wat er nu gebeurt: een vrachtwagen vol met spullen en de twintig lampen hebben plaats gemaakt voor 120 lampen."

Ook de fans hebben voor veel bijzondere momenten gezorgd. "Ik denk ook aan de honderden bakken babi pangang die ik heb gehad en andere cadeautjes." Zo werd de volkszanger bedolven onder het ondergoed. "Grote onderbroeken, kleine, strings, alles. Ik heb echt de meest bijzondere en leuke dingen gehad. Soms lag ik thuis blauw van het lachen om wat mijn fans nu weer voor me hadden bedacht."

Bauer stond woensdag op met zijn succesvolle carrière op zijn netvlies. "Ik realiseerde dat duizend shows echt wel een ding is. Ik heb echt bizar leuke dingen meegemaakt, maar ook moeilijke momenten. Vanochtend kwam alles als een film weer even langs. Duizend keer is echt bizar veel, ongelofelijk eigenlijk."