Frans Bauer laat Emile Roemer kakken op plank

17 augustus 2012, door trendwerk

Frans Bauer maakte het de gasten van zijn tv-show Bauers’ Zigeunernacht niet makkelijk tijdens de opnames. Dat vertelt de zanger in VARAgids. De BN’ers moesten het stellen zonder enkele luxe. “Gasten moesten zich wassen onder een regenton – ook iemand als Emile Roemer. En ze moesten kakken op een plank of plassen in de bosjes. Dat is de minder romantische kant van het zigeunerleven. Veel mensen raakten ook wel geëmotioneerd hoor; je wordt echt op jezelf teruggeworpen.”

In het programma praat Bauer tijdens een muzikale zigeunerreis in Roemenië met diverse bekende Nederlanders. “Ik weet niet of je het interviewen kunt noemen. Ik heb gasten uitgenodigd die iedereen kent, maar waar ik weinig van wist. Dan sprak ik met ze, gewoon als Frans. Geïnteresseerd.”

Bauer loopt al jaren met het tv-idee rond. “Al een jaar of negen. Ik had het al die tijd laten liggen, tot mijn kinderen naar mijn jeugd vroeger. Ik vertelde dat ik in een stapelbed sliep, in een woonwagen. Daar konden ze zich weinig bij voorstellen.

Hij gaat terug naar zijn roots. “Er is ook beeldmateriaal van mij als kind met de woonwagen. Dat zie je ook in de eerste aflevering.

Bauers’ Zigeunernacht is om 20.30 uur te zien op Nederland 1.