Fons de Poel gelukkig ondanks ontslag bij Brandpunt

28 juli 2015, door Otto de Vries

Fons de Poel voelt zich gelukkig bij KRO-NCRV, ondanks dat de omroep hem ontslagen heeft als presentator van Brandpunt. Dat vertelt hij vandaag in De Telegraaf. De Poel werd in april van het programma gehaald, nadat hij GroenLinks-leider Jesse Klaver een ‘snotneus’ had genoemd. De presentator toont veerkracht en gaat gewoon weer verder. “Even de keel schrapen en dan weer verder gaan. Ik zou ook niet anders kunnen. Werken is wat ik fijn vind en wat me gaande houdt.”

De presentator praatte vorige week de kijkcijferhit Het Gevoel van de Vierdaagse aan elkaar. “Het is geen comeback, ik ben ook niet weggeweest. De KRO heeft steeds gevonden dat ik programma’s moet kunnen blijven maken. Dat willen ze ook graag en ik doe het ook graag.”

De Poel benadrukt het afgelopen seizoen ook vier Profiel-uitzendingen te hebben gemaakt. “Over Matthijs van Nieuwkerk, Claudia de Breij, Mark Rutte en Guus Hiddink.

Op de vraag hoe het nu gaat, geeft De Poel een helder antwoord: “Ik kan wel zeggen: goed. Ik ben natuurlijk verliefd op mijn werk.

Mediacourant