Floortje ziet The Voice als laatste poging

12 november 2012, door trendwerk

Floortje Smit hoopt dat The Voice of Holland haar de carrière zal brengen waar ze al jaren op hoopt. Dat vertelt het zangtalent in Televizier. Smit gaat vrijdag haar uiterste best doen in de tweede liveshow van The Voice, waarin ze onder meer haar coach Roel van Velzen moet zien te overtuigen. “The Voice is voor mij een kans om met de juiste mensen te werken. Dat geluk heb ik nog niet gehad. Ik zie dit als een laatste poging om als solozangeres een voet aan de grond te krijgen.”

De nummer twee van Idols 3 heeft wel flink getwijfeld over haar deelname. “Nadat ik was gevraagd, heb ik lang gewacht met het nemen van een beslissing. Zitten mensen hierop te wachten, snijd ik mezelf niet in de vingers? Ik denk dat ik op een gegeven moment het licht zag. Ik dacht: wat heb ik eigenlijk te verliezen?

Het talent is blij dat ze de stap heeft genomen. “Je moet in dit vak niet bang zijn om risico’s te lopen. En je moet zorgen dat je aandacht krijgt. De platenmaatschappijen nemen geen artiesten meer aan, hoe goed je ook zingt.”

Smit weet niet of ze kans maakt op de overwinning. “Geen idee. Ik ben niet de enige met ervaring die nog in de race is; er zijn meer deelnemers die hun mannetje staan op het podium. Het niveau van The Voice is dit seizoen weer extreem hoog, dus ik zal me heel erg moeten focussen op waar ik goed in bed.”

Maar nu ik de liveshows heb gehaald, ga ik ook proberen ervan te genieten. En wat er ook gebeurt: ik hoop niet dat ik weer tweede word, zoals in Idols en Sterren Dansen op het IJs. Het liefst natuurlijk eerste, anders eindig ik liever lager.”