Floortje, Penoza en Geer & Goor maken kans op Ring

27 september 2016, door Otto de Vries

Het VARA-reisprogramma Floortje Naar Het Einde Van De Wereld, de KRO-serie Penoza en de RTL 4-realityshow Geer & Goor Zoeken Een Hobby maken kans op de Gouden Televizier-Ring 2016. Dat is vanavond bekendgemaakt in RTL Boulevard. Bridget Maasland overviel de genomineerden met het nieuws over hun nominatie. De meeste presentatoren en deskundigen in de studio van RTL Boulevard spraken de verwachting uit dat de televisieprijs naar Gerard Joling en Gordon gaat.

Voor Floortje Naar Het Einde Van De Wereld en de Geer & Goor-realityshow is het de eerste nominatie. Penoza was in 2014 ook al eens genomineerd, maar toen won Flikken Maastricht de prijs.

Gerard Joling en Gordon hebben van de drie genomineerden het meest actiegevoerd voor een nominatie. Ze hebben zelfs een single opgenomen ter promotie van hun programma.

Heel Holland Bakt, dé tv-hit van dit moment, is niet genomineerd. “Heel Holland Bakt heeft misschien toch een oudere doelgroep die niet stemt“, zegt Televizier-Ring-presentator Jan Smit.

De winnaar wordt op donderdag 13 oktober bekendgemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala 2016, in de HMH in Amsterdam. AvroTros zendt dit gala vanaf 20.30 uur live uit op NPO 1.

Bron: Mediacourant.