Filemon Wesselink baalt van Champions League

21 maart 2012, door trendwerk

Filemon Wesselink baalt ervan dat zijn programma De Week van Filemon om de haverklap plaats moet maken voor het Champions League-voetbal. Dat bekent de presentator in De Telegraaf. Wesselink heeft een dubbel gevoel. “Het is zeven dagen per week draaien. En nooit overzichtelijk. Eigenlijk ben ik best blij dat we af en toe een onderbreking hebben door de Champions League. Tv-technisch is het zwaar onhandig. Een vast ritme is erg belangrijk, je wilt niet dat de kijker je moet zoeken.

De Week Van is dinsdagavond te zien, en hierna volgt nog een aflevering op 20 april. “We horen pas in april of mei of we volgend jaar weer doorgaan. Ik hoop het wel, ik vind het echt oprecht een leuk programma. Het is voor elke maker fantastisch als je iets kunt maken waar je vanaf het begin tot het einde bij bent.”

Het meest heftige onderwerp ging volgens Wesselink over de pedohunter in Groningen. “Ook heel interessant was het filmpje met die voetbaljongens die in hun onderbroek douchen. Een gewoonte die begonnen is door islamitische jongeren, maar onzekere jongens ook prima uitkomt. Dat zijn onderwerpen die heel erg passen bij dit programma.”

Wat mij betreft mogen we in het nieuwe seizoen wat minder lichte onderwerpen filmen. Ik wil niet zeggen met meer diepgang, dat is weer een groot woord.”