Femke Wolthuis: Spanning was eraf bij RTL

10 oktober 2012, door trendwerk

Femke Wolthuis heeft nog altijd geen spijt van haar beslissing om te stoppen met het RTL Ontbijtnieuws. Dat vertelt ze in Veronica Magazine. Eind vorig jaar besloot Wolthuis om afscheid te nemen van ontbijtcollega Jan de Hoop.Ik zat al tien jaar bij RTL toen ik werd gevraagd door RTV Noord. De spanning was er een beetje af bij RTL, er veranderde weinig aan het format van het Ontbijtnieuws. Bij RTV Noord heb ik een dagelijks programma van een uur gekregen“, zegt ze.

Haar regionale programma zit vol interviews en actualiteiten. “Dat is voor mij echt een enorme uitdaging. Ik denk altijd in termen van ontwikkeling en dit was voor mij een belangrijke stap.”

De overstap naar regionale tv, betekent niet dat Wolthuis per se ‘low profile’ bezig wil zijn. “Ik sluit niet uit dat ik ooit weer terugga naar een landelijke zender of voor mijn part Duitsland of Frankrijk. Maar het moet wel iets zijn waarbij ik kan presenteren.”

Ik zie mijn overgang naar RTV Noord dan ook niet als een stap terug. De publieke opinie is misschien wel anders, maar ik doe gewoon mijn werk.”