Fajah rekende op onbewoond eiland af met verleden

12 december 2012, door trendwerk

(Novum) – Fajah Lourens heeft dankzij Expeditie Robinson af kunnen rekenen met haar verleden. "Ik bleek wat onverwerkte issues bij me te dragen", blikt de actrice en dj in Telegraaf terug op haar tijd op een onbewoond eiland.

"Wat je niet ziet, is dat er heel veel tijd is om na te denken", vertelt Fajah, die volgende week te zien is in de finale van Expeditie Robinson. "Urenlang overpeinsde ik in de schaduw van een palmboom alles wat ik de afgelopen jaren meemaakte. Dat was heel pittig."

Zo passeerde Fajahs gestrande relaties weer de revue. "Ik rekende het mezelf heel zwaar aan dat de relatie met de vader van mijn zoontje Shai mislukte", geeft Fajah een voorbeeld. "Door te accepteren dat je dingen niet kunt veranderen, heb ik mezelf bevrijd van de gedachte dat ik heb gefaald."

Ook met het schuldgevoel dat ze als werkende moeder van twee kinderen heeft, zat Fajah in haar maag. "Ik plooi mijn agenda nu zo dat ik bijna elke dag op het schoolplein sta om Shai van bijna 5 op te halen. En iedere avond probeer ik ze zelf naar bed te brengen, al is dat met Irem die inmiddels al 12 is een ander verhaal."

Toch wil Fajah het internationaal maken als dj. "Ik zoek iemand die me thuis kan helpen met de kinderen", geeft de 31-jarige toe. "Al zal ik de balans niet zo snel door laten schieten als voorheen. Ik durf meer uit te gaan van het principe: morgen weer een dag."