Ewout Genemans vindt AVRO niet te braaf

6 december 2011, door trendwerk

Ewout Genemans, die vorige week een tweejarig contract tekende bij de AVRO, vindt de suggestie van dagblad De Pers dat de omroep wel erg braaf is onterecht. “Nee, daar ben ik het niet mee eens“, zo laat de presentator weten. Genemans vindt wel dat de AVRO niet al te uitgesproken is en hem een mooie middenweg biedt. “Ik ben gewoon niet van de uitersten: een hoog-cultureel programma past niet bij mij. Maar ik ga ook niet BNN-style stijf van de coke uit een trein springen.”
Genemans was al voor de AVRO actief, maar nog niet exclusief. Nu hij zich aan de omroep gebonden heeft, wil hij gefaseerd overstappen naar volwassenen-tv. “Ik kan nog niet concreet vertellen wat de plannen zijn, maar ik ga wel iets doen voor volwassen. Als dat bij me past, gaan we verder. Voor mij is het ideaal om het rustig op te bouwen. Ik ga een paar dingen per jaar doen die bij me passen.”

Over zijn specialiteit hoeft hij niet lang na te denken. “De programma’s die ik met mijn productiebedrijf gemaakt heb. Human interest, zoals Fans. Het lichte genre met interviews. Hoewel entertainment, liveshows, me ook heel leuk lijkt. Ik heb toch twee jaar de tijd om dat te ontdekken.”