Ewout Genemans blijft doorbeuken

10 april 2012, door trendwerk

Ewout Genemans maakt als producent de succesvolle series Fans voor SBS 6 en Voetbalfans voor RTL 7. Makkelijk om een tv-format te slijten is het niet, maar de AVRO-presentator blijft ‘doorbeuken’. “Produceren lijkt leuk, omdat je alleen hoort over de programma’s die doorgaan. Maar het is ook pittig, want negen van de tien ideeën halen het niet. Er zijn nu eenmaal weinig plekken op televisie, dus moet je constant door blijven beuken. Dat vraagt veel energie“, vertelt hij in Mikro Gids.

Toch is Genemans niet van plan om op te geven. “De momenten dat het wél lukt, maken het voor mij de moeite waarde. Ik geef niet snel op, blijf volhouden. Want ambitieus ben ik wel.”

Genemans begon zijn bedrijf No Pictures Please jaren geleden met Jon Karthaus, maar hij is nu vertrokken. “Een hele tijd gebeurde er helemaal niets. Het bleek erg moeilijk om een programma te verkopen. We bedachten massa’s ideeën, maar kwamen in het begin amper ergens binnen om die überhaupt te kunnen vertellen.”

Zelf zet hij zich nog altijd voor honderd procent in voor zijn bedrijf, en daar hebben andere dingen soms onder te lijden. “Vooral mijn privéleven. Dit werk gaat altijd door. Of het nu zondagavond is, of maandagmorgen, een idee verdient aandacht en filmen gebeurt vaak op bizarre tijden.”