Eva Simons verovert koppositie in Britse hitlijst

2 juli 2012, door trendwerk

(Novum) – Will.i.am en Eva Simons hebben de eerste positie bereikt van de officiële Britse hitlijst. De single This is Love van de Black Eyed Peas-rapper en de Nederlandse zangeres komt in de eerste week binnen aan de top van de Britse Single Top 100.

De 28-jarige Simons, die eerder in meidengroep Raffish zat, is dolbij met haar buitenlandse hit. "Nummer 1! Wow, ik kan het niet geloven!", twitterde de zangeres. "Will.i.am, we hebben het geflikt! Bedankt UK!"

Ook Will.i.am is gelukkig met de hit. Het is de eerste keer dat de rapper zonder zijn Black Eyed Peas-collega's de Britse hitlijst aanvoert. "Dit betekent zo veel voor me", laat de 37-jarige Amerikaan weten aan de Britse zender BBC. "Want ik weet dat er mensen zijn die dachten dat ik alleen met de Black Eyed Peas succes kan hebben, maar ze hebben het mis."

Het is niet de eerste keer dat Eva Simons hoge ogen gooit in het buitenland. Eerder werkte ze samen met dj Afrojack. Hun nummer Take Over Control bereikte de gouden status in de Verenigde Staten. Ook werkte ze samen met onder meer zanger Chris Brown en danceformatie LMFAO.