Eva Jinek: Mart Smeets was gigantisch cadeau?

2 januari 2012, door trendwerk

Eva Jinek genoot van de veelbesproken confrontatie met Mart Smeets in haar talkshow Eva Jinek op Zondag. Dat bekende de presentatrice zaterdag in het tv-programma De TV Draait Door. Jinek zette Smeets op zijn nummer, nadat hij gewichtig deed tegen het aanstormend talent. Een droomtegenstander, zegt ze. “Zonder enige twijfel. Dit was een gigantisch cadeau van Mart. Je wil een persoonlijkheid op de bank hebben en dat is Mart. Het was absoluut een feest om hem te hebben.“
Smeets scheerde Jinek over één kwam met presentatoren die alles met de autocue doen. “Ik zie het als een compliment dat Mart mij zat uit te dagen en te prikkelen. Ik denk dat – en ik speculeer nu – dat hij het niet had gedaan als hij dacht dat ik het niet aan kon. Ik zie het als een compliment dat hij me aanpakte en ik de kans kreeg met hem hierover te praten. Ik meende elk woord dat ik zei.”

Vooral dankzij de rubriek De TV Draait Door in De Wereld Draait Door, werd het fragment met Jinek en Smeets veelbesproken. “We moesten altijd over boobies heen, dus dankzij Mart zijn we daar overheen.”