Eva Jinek en Merel Westrik krijgen nieuwe collega

17 augustus 2012, door trendwerk

Eva Jinek en Merel Westrik krijgen een nieuwe collega. Omroep WNL heeft een derde presentator aangetrokken voor hun dagelijkse ochtendprogramma Vandaag de Dag. Dat onthult Jinek vrijdag in Metro. Jinek is blij met de versterking van het presentatieteam. “In het nieuwe seizoen komt er een presentatrice bij. Dat is fijn, omdat het iets meer lucht geeft. Merel en ik hebben het hele seizoen samen gepresenteerd, maar er kan ook één van ons ziek worden“, legt ze uit.

Afgelopen seizoen bleken twee presentatrices niet altijd voldoende. “Merel heeft best vaak voor mij ingevallen, omdat ik iets anders had. Ze moest dan ineens vier dagen draaien. Dat is heftig.”

De naam van de nieuwe presentator wordt op een later moment bekend. “Dat kan ik je nog niet zeggen.”

Jineks collega Westrik is momenteel elke werkdag te zien met het veel bekritiseerde Half 8 Live. Daar is Jinek niet jaloers op. “Nee, ik moest echt op vakantie, dus ging Mereltje dat doen. Ik ben gek op haar. Ze is een vriendin van mij geworden.”

Ze vindt het jammer dat het slecht scoort. “Ik denk dat iedereen weet dat het een moeilijke plek is. Ik heb veel respect voor het feit dat ze daar iedere dag zit. Ik word altijd vrolijk als ik naar haar kijk, want ze heeft een geweldige uitstraling.”