Erik van der Hoff keert terug als Net5-presentator

28 mei 2015, door Otto de Vries

Na een afwezigheid van twee jaar keert Erik van der Hoff dit najaar terug als presentator van Net5. Hij gaat de Nederlandse versie van het Australische format House Rules presenteren. Dat heeft de zender laten weten. Van der Hoff, die vooral bekend is van de Net5-show Het Blok – tevens een Australisch format, volgt in het nieuwe programma vijf stellen die elkaars duurste bezit, hun koophuis, verbouwen. “De winnaar gaat er vandoor met een unieke prijs: twee jaar hypotheekvrij leven.”

In de eerste afleveringen wordt elke week één huis aangepakt. Ieder stel krijgt een ruimte toegewezen die zij een make-over moeten geven. De enige invloed die de huiseigenaren uitoefenen, is middels het lijstje ‘huisregels’ dat ze achter laten.

In de volgende afleveringen krijgen de kandidaten de kans om ruimtes in hun eigen huis of die van een ander te verbeteren. Niet alleen het interieur maar ook het exterieur van de woning, zoals de tuin, wordt aangepakt.

De stellen worden begeleid door twee experts op het gebied van interieurstyling en bouwactiviteiten. Twee deskundige juryleden geven punten voor de resultaten van de stellen. “Erg belangrijk, want naar mate de finale nadert, gaan de kandidaten met de minste punten afvallen.”

Van der Hoff heeft er zin in: “Het is fantastisch om weer in het wonen en klussen te duiken bij Net5. De ervaring leert dat verbouwingen veel spanning met zich mee brengen, maar het kan ook mooie vriendschappen opleveren. Er valt ongetwijfeld veel te lachen, dus ik kijk uit naar dit nieuwe format.

In Australië wordt momenteel het derde seizoen van House Rules uitgezonden. Het tweede seizoen behaalde zeer goede kijkcijfers.

Binnenkort wordt bekend gemaakt wie de experts en juryleden zijn die aan de Nederlandse versie van dit programma meewerken.