Eric van Tijn naar The Next Pop Talent

13 februari 2013, door trendwerk

Na Stacey Rookhuizen gaat ook oud-X Factor-jurylid Eric van Tijn aan de slag voor de nieuwe SBS 6-talentenjacht The Next Pop Talent. Dat zei hij dinsdag in Shownieuws. Waar Rookhuizen jurylid wordt, gaat Van Tijn backstage aan de slag. “Ik ben music director en dat betekent dat ik eindverantwoordelijk ben voor de muziek. Dat begint ook wel met de kandidaten helpen de goede liedjes te kiezen, want die hebben vaak een heel verkeerd beeld en grijpen vaak veel te hoog“, stelt hij.

Maar daar houdt zijn taak niet op. “Het is ook om te zorgen dat ze bijvoorbeeld door het hele programma heen duidelijk maken wat voor stijl ze hebben. Als ze dan winnen, weet je wat je kunt verwachten van zo’n artiest.”

Bovendien moet hij de tv-show origineler maken. “Tegenwoordig wil je ook niet meer een soort top 40-programma hebben, waarin alles nagedaan wordt, maar wil je dat er aparte versies bedacht worden. Bijvoorbeeld van een snel liedje naar een ballad of andersom. Dat soort dingen.”

Over de jury is Van Tijn erg enthousiast. “Stacey is nu meer een ongeleid projectiel, die toch goede dingen zegt. Ruud de Wild is gewoon heel erg zichzelf, die het vanuit zijn dj-achtergrond zegt. Hij zegt weinig over muzikale technische dingen, daar hebben ze Glennis Grace en Xander de Buisonjé voor.