Edwin Rutten wil geld voor herhalingen Ome Willem

17 oktober 2012, door trendwerk

Edwin Rutten wil geld voor herhalingen van zijn kinderserie Ome Willem. Dat zegt de acteur in weekblad Weekend. Rutten baalt dat hij geen stuiver krijgt voor de talloze heruitzendingen. “Willem werd deze zomer weer vijf dagen per week herhaald op Zapp. Ze herhalen het al sinds 2001 en ik heb nooit wat gehad. Alleen de tekstdichter en de componist krijgen geld. Dat is wel wonderlijk. Er wordt toch 25 minuten gevuld met mij en daar wordt geld vanuit de overheid voor vrij gemaakt.

De herhalingen zijn bovendien ook niet te missen, stelt hij. “Ze vullen die 25 minuten tv zelfs vrij prominent op dat moment, en dat is nu al elf jaar lang zo. Er wordt ook geen toestemming gevraagd aan mij.

Verder vindt Rutten het niet vervelend. “Ik vind het juist fantastisch dat iedereen nog weet wie Ome Willem is. Hoe zou ik het vervelend kunnen vinden dat in 2012 nog over een programma wordt gepraat dat ik van 1974 tot 1990 heb gemaakt? Het feit dat ze het weer uitzenden betekent alleen maar dat het een goed programma was.”

Of Rutten in de voetsporen treedt van de procederende Flodder-acteurs, weet Rutten nog niet. “Het lijkt mij heel goed als ik eens ga vragen wie hun advocaat was.”