Edsilia zoekt naar balans moederschap en werk

29 april 2015, door Otto de Vries

Edsilia Rombley vindt het soms best lastig om haar drukke werk te combineren met haar leven als moeder, zo vertelt ze aan Story. “Ik vind het echt heel pittig.”
“Hoe je het ook wendt of keert, het moederschap is toch het moeilijkste dat er is”, vervolgt de zangeres. Edsilia en haar man Tjeerd Oosterhuis kregen vier jaar geleden hun dochter Imaani en 1,5 jaar geleden werd dochter Aisha-Lynn geboren. “Maar nog altijd ben ik op zoek naar de balans tussen het moederschap en werken.”
“Dat ik iemand ben die altijd bezig wil zijn, maakt het extra moeilijk”, bekent Edilia. “Ik houd van werken en maak altijd plannen.” Rombley heeft naar eigen zeggen de neiging om overal ‘ja’ op te zeggen. “Met twee kinderen kan dat niet altijd, dus ik moet leren om ‘nee’ te zeggen. Dat lukt steeds vaker, maar ik blijf het lastig vinden.”

Vroeger droomde Edsilia van een groot gezin, ze zag zichzelf wel met vier kinderen. “Maar ik merk dat als ik een blij mens wil blijven, we het bij twee kinderen moeten laten. Ik ben gelukkig met mijn man, we hebben twee gezonde kinderen en zij maken mijn leven compleet.” Een derde of zelfs vierde kindje zit er dus niet in. “Nu ben ik intens gelukkig en dat wil ik niet op het spel zetten.”

ANP