Eddy Zoey belooft kijker pretentieloze wegkijk-tv

27 augustus 2012, door trendwerk

Eddy Zoëy begint maandagavond recht tegenover EénVandaag en RTL Boulevard met zijn dagelijkse spelshow The Price Is Right op SBS 6. Een verademing voor een ieder die houdt van pretentieloos tv-amusement. Dat stelt de presentator op Q-music. Er is volgens Zoëy behoefte aan makkelijke wegkijk-tv. En hij vindt het heerlijk om te maken. “Ik wil het gewoon leuk hebben. Ik heb er altijd van gehouden om pretentieloze wegkijk-tv te maken, wat iedereen leuk vindt“, vertelt hij. 

De presentator hoeft niet per se diepgravend te gaan op tv. “Ik vind het zelf heerlijk. Er zijn heel veel collega’s die heel graag hun eigen persoonlijke ontwikkelingen en de persoon die ze zijn willen terugvinden in het televisieprogramma. Jongens, ik weet verdomde goed wie ik ben. Dat heb ik niet nodig.

Inmiddels staan er dertig afleveringen op band. “We doen er vijf op een dag. Het is best heftig. Het is veel, maar het is ook enorm gezellig. Ik heb heel veel ruimte om enorm mezelf te zijn. Ik hoef niet met andere woorden te praten of me anders voor te doen. Ik kan gewoon met allerlei mensen ouwehoeren. Ik vind het een enorm melig programma om te doen.

The Price is Right is veel sneller dan vroeger, toen de show te zien was als Prijzenslag op RTL 4. “Ik heb per se niet gekeken naar de Nederlandse versies, omdat je toch bang bent dat je misschien dingen gaat nadoen. Ik heb wel gekeken hoe het er de laatste jaren in Frankrijk en Amerika gaat. Daar ligt het tempo verschrikkelijk hoog. Dat willen wij ook.

Vooral de Amerikaanse serie is volgens Zoëy ijzersterk. “Daar kun je niet aan tippen. Zij hebben zo veel geld voor prijzen. Bij elk spelletje winnen ze bijna een auto. Wij hebben ook auto’s hoor, maar niet zo veel als zij hebben.”

De eerste aflevering begint om 18.20 uur. “Normaal gesproken als je denkt: o, over tien minuten zet ik Boulevard aan. Doe het niet, schakel op ons in!