Duijts, Wagner en Beense arbeidsmarkt op

24 maart 2017, door Otto de Vries

Frans Duijts, Django Wagner en Peter Beense verkennen in het nieuwe AVROTROS-programma 3Man Sterk de arbeidsmarkt. Ze onderzoeken wat leuke beroepen zijn en vervullen vacatures.

Frans, Peter en Django gaan elke week op bezoek bij een bedrijf dat op zoek is naar werknemers. Ze gaan zelf meedraaien en geven hun oordeel over het werk. Daarna gaan de mannen op zoek naar geschikte kandidaten voor de vacatures.

”Je hoort in ons land vaak zeggen dat er geen banen te krijgen zijn”, zegt Frans Duijts in het AD. ”Er is veel werkloosheid. Aan de andere kant staan bedrijven te springen om enthousiaste arbeidskrachten. We willen de kijker laten zien wat het werk daar inhoudt. Hopelijk worden ze enthousiast voor een baan.”

3Man Sterk is vanaf vrijdagavond (22.25 uur) te zien op NPO 1. De volkszangers hebben inmiddels drie afleveringen opgenomen. ”Als de kijkcijfers goed zijn, komen er nog drie bij”, zegt Frans. Peter Beense hoopt al op een vervolg: ”Het bevalt ons hartstikke goed. We zijn natuurlijk een apart stel, maar als de mensen dit leuk vinden, kunnen we onze samenwerking misschien uitbouwen.”

Bron ANP.