Dries Roelvink ziet zichzelf al als Topper

19 april 2011, door trendwerk

(Novum) – Dries Roelvink heeft er alle vertrouwen in dat hij een plaatsje tussen de Toppers gaat veroveren. De volkzanger, die vrijdag auditie deed, houdt de concurrentie goed in de gaten. "Ik heb honderden audities gezien en dan denk ik: ik zou het best eens kunnen worden."

Roelvink deed vrijdag officieel auditie bij de Toppers, die via internet op zoek zijn naar een vijfde lid. Roelvink zet z'n auditie kracht bij met een aantal grappige internetclipjes, die later deze week verschijnen. Daarvoor kruipt hij in de huid van de heren met wie hij graag een podium zou delen: de Toppers. "Ik doe een liedje van Gordon en daarna het nummer Over de Top van de Toppers", legt de volkszanger uit aan Novum Nieuws. "Op dit moment word ik Gerard Joling."

Gordon, Joling, Jeroen van der Boom en René Froger zijn een zoektocht gestart naar een vijfde Topper. Belangstellenden kunnen via internet auditie doen voor een plaatsje tussen het glitterviertal, de winnaar mag met de heren optreden in de Amsterdam Arena. Dries droomt al jaren van een plaatsje op dat podium. "Ik ben een paar keer bij hun concerten geweest. Het lijkt me hartstikke leuk om een keer te gast te zijn. Nu is er die mogelijkheid."

Dries schat zijn kansen vrij hoog in. "Ik heb een hele goede auditie neergezet. Als je dat bekijkt en beluistert, moet je de conclusie trekken dat het zangtechnisch helemaal goed zit. Dat blijkt ook uit de reacties." Met zijn grappige filmpjes hoopt Roelvink meer aandacht voor zijn auditie te trekken. "De Toppers zijn toch over de top, daar werken we nu aan."

Concurrentie van andere feestzangers als Mick Harren en Danny Nicolay vreest Dries niet. "Echt bekende mensen, die de Toppers normaal gesproken zouden vragen voor een gastoptreden, doen niet mee. Ik heb veel filmpjes bekeken en daar zitten geen bekende zangers tussen."

Mocht Roelvink onverhoopt toch niet gekozen worden tot vijfde Topper, dan kan de 52-jarige zanger daar ook mee leven. "Als ik het op het laatste moment toch net niet ga worden, dan heeft het toch iets opgeleverd", concludeert Dries. "Dan heb ik er een hoop plezier aan beleefd en is het leuk geprobeerd."