Drie nieuwe tv-shows achter elkaar op RTL 5

27 augustus 2012, door trendwerk

Waar zusterzender RTL 4 zich er op de maandag al jaren gemakkelijk vanaf maakt met buitenlands drama, zet RTL 5 maandagavond een compleet nieuwe, Nederlandse tv-avond neer. Lieke van Lexmond opent primetime om half negen met Mijn Vieze Vette Vervelende Verloofde, waarna Manon Meijers en Thijs Willekes zich om half tien introduceren als De Modepolitie 2.0. En vlak daarvoor, om acht uur, begint ook nog eens de dagelijkse realityserie Oh Oh Europa.

Oh Oh Europa gaat over zeven markante duo’s, die samen in een bus met een joviale reisleider op een elf weken durende vakantie door Europa gaan. “In een bus vol opvallende typetjes is het natuurlijk wachten op de eerste irritaties“, smult RTL 5.

Ook in Mijn Vieze Vette Verloofde wordt geprobeerd om het bloed onder de nagels vandaan te halen. De jonge Laura kan 50.000 euro winnen, als zij haar familie ervan weet te oertuigen dat ze met een dikke, lompe jongen gaat trouwen.

In De Modepolitie 2.0 laat de modepolitie tot slot zien hoe Nederland zich wél behoort te kleden.

RTL 5 neemt het met haar nieuwe programmering onder meer op tegen kijkcijferhits als Memories op Nederland 1, politiedrama op RTL 4 en de nieuwe tv-shows Villa Morero en Wie Trouwt Mijn Zoon? op SBS 6.