Douwe Bob in DWDD scoort 1,4 miljoen kijkers

23 september 2015, door Otto de Vries

De Wereld Draait Door trok dinsdag bijna 1,4 miljoen kijkers met de bekendmaking dat Douwe Bob naar het Eurovisie Songfestival gaat. Daarmee schraapte de talkshow 27 procent marktaandeel bijeen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het nieuws werd aan het begin van de uitzending van De Wereld Draait Door bekendgemaakt, waarna de AvroTros een persbericht rondstuurde. Daardoor kon ook RTL Boulevard het nieuws nog meenemen in zijn live-uitzending.

Albert Verlinde, die voor de tweede dag op rij speculeerde over het nieuws, noemde als bron het persbericht van AvroTros, maar verwees niet naar directe concurrent De Wereld Draait Door, waar Douwe Bob samen met Jan Smit te gast was.

RTL Boulevard trok 964.000 kijkers (21 procent). Shownieuws probeerde om Douwe Bob nog te spreken te krijgen voor zijn late editie, die 783.000 kijkers (18 procent) trok, maar de zanger wilde qua tv alleen DWDD doen.

DWDD was de meest bekeken talkshow van de avond. RTL Late Night scoorde om half elf 811.000 kijkers (19 procent) en Pauw noteerde om elf uur 802.000 kijkers (25 procent).

Mediacourant