Doutzen Kroes maakt presentatiedebuut bij VPRO

4 september 2012, door trendwerk

Doutzen Kroes gaat aan de slag als presentatrice. Ze zal in oktober Het Gala van de Nederlandse Film presenteren op Nederland 1, de meest bekeken zender van het land. Dat heeft de VPRO, dat het gala uitzendt, dinsdag laten weten. Kroes verheugt zich op haar debuut als tv-host. “Dat is het leuke van mijn vak, dat je opeens ook voor zo’n uitdagende presentatieklus wordt gevraagd. Ik ga genieten van de avond en kijk er naar uit de Nederlandse filmsterren persoonlijk te ontmoeten.”

Het Nederlandse topmodel presenteert de avond samen met cabaretier Jandino Asporaat.Ik ben natuurlijk geen presentatrice, dus als ik er even niet uitkom moet Jandino mij maar redden.”

Asporaat zegt vereerd te zijn. “Ik had een optreden staan in Soest, maar die heb ik meteen afgebeld toen ik hoorde dat ik samen met Doutzen Kroes op het podium mocht staan. Ik hoefde ook niet lang te onderhandelen met de VPRO. Ik zei gelijk: voor drie consumptiebonnen doe ik het ook.

Hij laat zich voor de presentatie inspireren door de Oscar-gala’s. “Voor een Amerikaanse comedian is dat het hoogst haalbare. Ook daarom voel ik mij vereerd met de uitnodiging. De Gouden Kalveren zijn toch een soort van Nederlandse Oscars.

Asporaat is niet de enige cabaretier die meewerkt aan het Gala van de Nederlandse Film. Eerder werd al bekend dat Theo Maassen de avond zal openen met een tien minuten durende filmconference.

Het Gala wordt op 5 oktober live uitgezonden op Nederland 1.

Foto: Duy Quoc Vo