Don Diablo ziet dancewereld ontploffen

19 oktober 2012, door trendwerk

(Novum) – Don Diablo ziet de dancewereld om zich heen veranderen. "Ik zit er middenin en ik zie het ontploffen", reageert hij op het feit dat dance een van de grootste exportproducten van Nederland is.

"Ik weet dat er heel veel geld in omgaat en er gebeurt heel veel in Amerika, Engeland, over de hele wereld", vertelt Don Diablo, die zelf tegenwoordig in Londen woont, voor de camera van Novum Nieuws. Tijdens het Amsterdam Dance Event werd bekendgemaakt dat de Nederlandse dance-industrie jaarlijks 587 miljoen euro omzet, een groei van twintig procent ten opzichte van tien jaar geleden.

Volgens Don zorgt die groei voor verandering in zijn vak. "De markt is heel erg veranderd. Het is veel meer gericht op image", vindt de 32-jarige dj. "Er is veel meer bemoeienis van buitenaf. Een heleboel mensen maken niet eens meer hun eigen muziek en zijn voornamelijk bezig met optredens, image, social media en alles eromheen. Wat dat betreft is er veel veranderd ten opzichte van een aantal jaren geleden. Wat ik heel jammer vind", besluit de dj. "Maar ja, dat is 'part of the game'."