Dj Hardwell houdt van zijn fans

9 juli 2012, door trendwerk

(Novum) – Hardwell kan niet zonder zijn supporters. Zonder hen zou hij naar eigen zeggen niet de dj zijn die hij nu is. "Zonder fans ben ik gewoon Robbert", vertelt Hardwell, die eigenlijk Robbert van de Corput heet.

"Ik ben heel erg van interactie met fans. Ik lees al hun commentaar op Facebook en Twitter", legt de 24-jarige dj uit aan Novum Nieuws. Ook stelt hij zelf vragen aan zijn aanhangers. "En ik reageer persoonlijk als iemand kritiek heeft."

Sinds kort heeft de dj een rubriek op zijn website, waarbij hij voor de camera vragen beantwoordt van zijn fans. "Er kwamen zo veel vragen binnen, dat mijn management met dit idee kwam. Het is heel persoonlijk en kost mij uiteindelijk minder tijd."

Van de Corput, die vrijdag zijn nieuwe album Hardwell presents Revealed Volume 3 uitbrengt, maakt soms rare dingen mee met zijn fans. "In Amerika kwam laatst een jongen naar me toe die me zijn muziek wilde laten horen. Hij begon eerst te huilen en viel daarna flauw." De dj weet niet altijd goed raad met dat soort situaties. "Dan denk ik: dit wil ik niet, je moet juist blij zijn!"

Hardwell luistert zelf naar muziek in alle mogelijke genres, maar kwam door Tiësto in aanraking met dancemuziek. Inmiddels werkt hij regelmatig samen met de eveneens uit Breda afkomstige dj. "Hij heeft een heel imperium opgezet. Ik hoop dat ik ooit in zijn voetsporen mag treden." Ook voorziet Tiësto hem regelmatig van tips. "In alles", vertelt Van de Corput. "Buiten dat we collega's zijn, zijn we ook goede vrienden geworden."

De komende tijd heeft Hardwell het druk met draaien op festivals in Europa en de Verenigde Staten. "De zomer vind ik het leukste seizoen. Aanstaande zaterdag sta ik als afsluiter op Sensation, da's wel een jongensdroom die uitkomt."