Dirk Zeelenberg: ‘SBS 6 toont wel lef’

18 september 2015, door Otto de Vries

Dirk Zeelenberg vindt dat SBS 6 flink wat lef toont met het nieuwe programma Thuis Op Zondag, dat in het gat van Carlo & Irene: Life 4 You springt. Dat zegt de acteur vandaag in het AD. Zeelenberg presenteert de zondagse talkshow samen met Kim-Lian van der Meij. “SBS toont wel lef. Ze zetten twee mensen samen die elkaar amper kennen. En ik heb ook nog eens geen enkele ervaring met presenteren. En we gaan wel live hè. Dit is net zoiets als Gerard Joling vragen Hamlet te spelen.

Toch vindt Van der Meij het niet raar dat SBS op hem uit is gekomen. “Ik denk dat ze een familieprogramma willen laten maken door familiemensen. Dirk heeft drie kinderen, net als ik.”

Daarnaast is hij natuurlijk megapopulair door de televisieserie Divorce. Ook denk ik dat heel bewust is gekozen voor de combinatie man-vrouw, dan is alles mooi in evenwicht.

Het is nog maar de vraag of Zeelenberg en Van der Meij zoveel chemie hebben als Carlo en Irene. “Zelfs als we elkaar niet hadden gemogen, zijn we professioneel genoeg om er toch iets moois van te maken“, zegt ze.

Zeelenberg denkt dat het goed komt: “We hebben een keer een kop koffie gedronken met een appelpunt. Als je de kroeg ingaat, zie je toch ook meteen of een persoon bij je past? Wij hadden ook direct een klik.

Thuis Op Zondag is vanaf zondag te zien bij SBS 6 op het tijdstip van Life 4 You.