Dirk voelt zich niet belangrijker door Divorce

8 juni 2015, door Otto de Vries

Dirk Zeelenberg voelt zich door het succes van Divorce niet beter of belangrijker. Dat vertelt de acteur dit weekend in De Telegraaf. Zeelenberg ziet het als pure mazzel dat hij in de succesproductie verzeild is geraakt, vertelt hij. “Als ondernemer moet je echt debiel zijn als je deze kansen niet pakt, of ze niet ziet. Maar ik ben echt geen betere acteur dan tien jaar geleden. Ik heb gewoon de mazzel dat ik in een serie zit waarin een aantal dingen verrassend goed samenvallen.”

De acteur verbindt zijn geluk niet aan Divorce. “Ik ben ook niet gelukkiger dan tien jaar geleden. Geluk is voor mij dat je tevreden bent. En gezond. Ik geniet van Divorce, maar verbind mijn geluk er niet aan. Ik voel me er ook niet beter of belangrijker door.

Toch poseert hij wel graag met zijn fans. “Als je op tv bent, moet je niet zeiken. Als mensen met me op de foto willen, doe ik dat. Het zou anders worden als ik mezelf opeens heel belangrijk ging vinden. Maar in essentie betekent het echt helemaal niets.

Het gaat hem niet om het bekend zijn, benadrukt Zeelenberg. “Dan had ik twintig jaar geleden in Goede tijden, slechte tijden moeten gaan staan. Achteraf had ik het misschien moeten doen, want er komen, juist als je bekend bent, hele leuke dingen op je af.”

Zolang de serie duurt, is het goed, maar als het stopt ook.

Mediacourant