Dennis Weening vreest niet voor reputatie

18 mei 2011, door trendwerk

(Novum) – Dennis Weening is blij met zijn bekendheid als onruststoker. "Ik heb de gemakkelijkste reputatie van allemaal, ik kán het bijna niet verkloten", zegt de RTL5-presentator tegen Nieuwe Revu.

"Ik ben een superchaoot", zegt Weening. Hij heeft een agent en een manager die alles voor hem regelen. De tv-bazen zijn blij met zijn rommelige presentatietechnieken. "Tegenwoordig zegt de zenderdirecteur tegen me: maak er maar een zooitje van."

De 34-jarige presentator van The Pain Game groeide op als Jehova's getuige. Toen hij ging scheiden van zijn eerste vrouw ontstond er frictie en stapte hij uit de gemeente. Daarna volgde een roerige periode. "Bijna elke avond was ik tot laat in de stad."

Door zijn roekeloze gedrag stond hij in zijn MTV-tijd wel eens zwaar vermoeid voor de camera. "Ik lulde me er altijd wel weer uit". Inmiddels heeft hij zijn leven gebeterd. Zijn vriendin Stella en de geboorte van zijn dochter Lola riepen hem tot de orde. "Ik was een superegoïst en er is niks zo erg dan dat iemand zegt dat je een egoïst bent."