Dennis en Jeroen maken politieserie bij BNN

9 juli 2012, door trendwerk

Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge gaan de hoofdrollen spelen in Smeris, de nieuwe misdaadserie van BNN. Ze kruipen in de huid van een rechercheursduo, dat tegen wil en dank moet samenwerken. Dat heeft de omroep woensdag gemeld. Van de Ven en Van Koningsbrugge, die al samenwerken voor de satirische tv-show Neonletters, beginnen in 2013 met de opnames. De uitzendingen op televisie volgen een jaar later, bij BNN op Nederland 3.

Van Koningsbrugge kijkt nu al uit naar de opnames. “Heel leuk dat we hier met z’n tweeën voor zijn gevraagd. Wij zijn heel erg enthousiast over Smeris en kunnen niet wachten tot het gaat beginnen.”

In Smeris moet de doorgewinterde rechercheur Van de Kamp (Van Koningsbrugge) tegen zijn zin in een duo vormen met academische zij-instromer Niessen (Van de Ven). Hun eerste zaak loopt compleet uit de hand door de onbesuisde acties van Niessen.

In een poging een doorbraak te forceren, zorgen de twee onverwacht voor een bende-oorlog waar ze zelf middenin zitten. De mannen moeten alles op alles zetten om de chaos te herstellen.

Smeris wordt geproduceerd door Pupkin en wordt ontwikkeld onder creatieve leiding van Pieter Kuijpers.