Dance Dance Dance groeit naar 1,5 miljoen kijkers

28 september 2015, door Otto de Vries

Zonder de populaire programmaserie 10 Jaar Ik Vertrek tegenover zich, steeg Dance Dance Dance zaterdagavond naar 1,5 miljoen kijkers (26 procent). Dat is de hoogste score voor de RTL 4-show met Chantal Janzen en Jandino Asporaat tot nu toe. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het peperdure Dance Dance Dance begon drie weken terug met ruim 1,4 miljoen kijkers, zakte een week later naar ruim 1,3 miljoen kijkers, om vorige week uit te komen op bijna 1,4 miljoen kijkers.

De drie eerste afleveringen moesten concurreren met 10 Jaar Ik Vertrek, dat onverwacht een sterkere partij bleek. Twee van de drie keer was niet Dance Dance Dance, maar 10 Jaar Ik Vertrek de winnaar op prime time.

10 Jaar Ik Vertrek was zaterdagavond eenmalig niet op zender bij NPO 1, vanwege het verslag van het Feest op de Amstel. Dat verslag was met 1 miljoen kijkers (18 procent) een stuk minder in trek dan 10 Jaar Ik Vertrek.

Dance Dance Dance had daardoor ruimte om te groeien. Maar de 2 miljoen kijkers waar producent John de Mol naar verlangt zijn nog lang niet in zicht.

Volgende week zaterdag is 10 Jaar Ik Vertrek bovendien weer terug op zender. Dan bespreekt het radioduo Coen en Sander hun favoriete aflevering.

Mediacourant: