Daan Nieber vindt Martijn Krabbé grappig

23 juni 2015, door Otto de Vries

Editie NL-presentator Daan Nieber is fan van RTL 4-collega Martijn Krabbé. Dat geeft hij aan in een interview met Mikro Gids. Als Nieber, voormalig gezicht van PowNews, gevraagd wordt naar zijn favoriete presentator, komt hij met meerdere namen op de proppen. Hij heeft niet echt één favoriet. “Ik vind meerdere mensen goed. Bijvoorbeeld Wilfried de Jong. En de combi Dennis en Valerio in Proefkonijnen. En wat Martijn Krabbé doet in Uitstel van Executie is erg grappig.

Krabbé’s manier van presenteren staat Nieber wel aan. “Dan probeert hij gratis een dakkapel te krijgen bij een leverancier en dan moet hij een halve minuut over dakkapellen volkletsen. Op een ironische manier speelt hij met die openlijke sponsormomentjes.”

Nieber is echter het meest onder de indruk van Theo Maassens tv-programma 24 Uur Met. “Het experiment om twee mensen 24 uur in één ruimte bij elkaar te zetten, blijft spannend.”

Ze hebben geen klok, en de interviewer moet – om zo’n etmaal te vullen – zijn vragen doseren. Zo’n andere manier van een gesprek voeren vraagt veel van de interviewer.”

Mediacourant