Cilly Dartell huilde wekenlang om ontslag

27 juli 2012, door trendwerk

Haar ontslag bij Hart van Nederland is Cilly Dartell niet in de koude kleren gaan zitten. Dat vertelt de presentatrice in De Telegraaf. Dartell is donderdagavond voor de allerlaatste keer te zien in Hart. “De klap kwam keihard aan. Ik heb wekenlang gehuild. Het was zo heftig dat ik het eerst voor mezelf een plekje moest geven. Zestien jaar lang heb ik de presentatie gedaan. Hart van Nederland zit in mijn hart. Zielsveel houd ik van dit werk. Dat maakt het juist zo verdrietig”, legt ze uit.

De geruchten dat Hart zou worden vernieuwd, gingen al langer. “Natuurlijk is die optie wel eens door mijn hoofd geschoten. Misschien wel meerdere keren. Maar toen ik te horen kreeg dat het echt zo is, bleek ik er toch niet op voorbereid.

Elke twee weken vloog Dartell vanuit haar woonplaats Dubai over om Hart te presenteren. “Wanneer ik in Nederland ben, verblijf ik in een appartement op steenworp afstand van SBS. Dan is het natuurlijk lastig afstand nemen. Op vakantie kon ik mijn ontslag laten bezinken. Maar wat zijn er een tranen gevloeid.

Toekomst

Uiteindelijk kon ze het een plek geven. “Op een dag werd ik wakker en besefte ik dat ik helemaal niet meer hoefde te huilen. Er kwamen gewoon geen tranen meer. Ineens kwam het besef dat mijn ontslag niet het einde van de wereld betekent. En misschien juist wel tot heel veel moois kan leiden.”

SBS heeft voor mij een stap gezet, die ik wellicht zelf nooit had durven nemen. Ik word gedwongen opnieuw naar mijn toekomst te kijken en plannen te maken. Het is tijd voor verandering. Daar ben ik nu ook aan toe.”

Nu overweegt Dartell, net als vroeger, te gaan acteren. “Een rol in een goede dramaserie lijkt mij geweldig. Leuke bijkomstigheid is dat ik dan weer vaker in Amsterdam ben.”

Laatste keer

Dartell verwacht donderdagavond niet emotioneel te worden in de laatste Hart. “Al die tijd heb ik, zodra de camera liep, de knop kunnen omzetten. Dus dat zal nu niet anders zijn. Vergeet niet dat ik naar dit moment heb toegewerkt. Ik heb er echt vrede mee en kan met een warm gevoel terugkijken op mijn SBS-loopbaan.

Mijn man vliegt speciaal voor vanavond over vanuit Dubai. Ik wil hem ook graag dichtbij mij hebben. Zodat we daarna samen aan ons nieuwe leven kunnen beginnen. Want inmiddels geloof ik dat er ook nog een leven is ná Hart van Nederland.”