Cilly Dartell gaat netwerken op afterparty Televizier-gala

19 oktober 2012, door trendwerk

Cilly Dartell zit nog steeds in een verwerkingsproces na haar ontslag bij Hart van Nederland. Dat vertelt de presentatrice in dagblad Spits. In haar strijd er weer bovenop te komen, zal ze onder meer flink gaan netwerken tijdens de afterparty van het Televizier-gala op vrijdagavond. “Ik ga mijn gezicht laten zien, want ik heb echt zin om weer aan de slag te gaan. Wie weet wat er op mijn pad komt. Misschien kan ik ooit zeggen dat mijn ontslag het beste was wat mij ooit overkomen is.

Het ontslag kwam voor Dartell als een klap in het gezicht. “Wij wisten dat er mensen weg moesten; de vraag was alleen wie. Ik hield er dus wel rekening mee. Maar dan ook echt ontslagen worden, voelt als een keiharde afwijzing. Ben ik dan niet goed genoeg? Scheelt er iets aan mij?

Dartell begrijpt de reden ook niet. “De NOS wisselde ook van decor en daar mocht iedereen blijven. En als ik zie wat er veranderd is – het nieuws is hetzelfde, er wordt alleen wat rondgelopen – dan denk ik dat ik dat ook wel had gekund.

Ze kijkt niet meer naar de nieuwsrubriek. “Nee, in het begin nog wel, maar daar ben ik mee opgehouden. Angela Groothuizen zei het na haar gedwongen vertrek uit The Voice Of Holland zo treffend: dat is als kijken hoe je ex het met zijn nieuwe partner doet als je net gescheiden bent.”

Ik moet afscheid nemen; ik zit in een verwerkingsproces van iets dat onlosmakelijk met mij verbonden was. Dat gaat gepaard met emoties. Naar de uitzending kijken helpt daar niet bij.”

Bovendien is ze verhuisd. “Ik wilde niet meer elke dag wakker worden in mijn flat tegenover het SBS 6 pand.