Christina Curry en Lieke van Lexmond in klooster voor EO

9 januari 2013, door trendwerk

Christina Curry en Lieke van Lexmond trekken zich voor een nieuwe serie van het EO-programma Op Zoek Naar God terug in een oud klooster. Ook Elle BanditaKim Feenstra en Sanne Vogel gaan in stilte op zoek naar God. Dat heeft de omroep woensdag gemeld. Met deze vernieuwde opzet van Op Zoek Naar God, de tv-show waar in het verleden al sterren als Catherine Keyl en Gordon aan meewerkten, moet de zoektocht naar God ‘dieper dan ooit’ worden. 

Het tijdelijke kloosterleven van de vijf bekende vrouwen wordt volgens de EO een ‘emotionele en confronterende ervaring, met pijnlijke, hilarische, ontnuchterende en kwetsbare momenten’. “Maar ook één die hen hun leven lang zal bijblijven.”

De BN’ers gaan ontdekken wat stilte gaat bewerkstellingen in hun leven wanneer ze voor even uit hun hectische bestaan stappen. “In een mystieke omgeving, waarin niemand een woord zegt, volgen we de dames bij hun zoektocht; naar zichzelf én naar God.”

Eenmaal per dag hebben ze een indringend gesprek met hun geestelijk begeleider in de oude St. Paulusabdij. “En buiten ontboezemingen op de dagboekcamera in hun kloosterkamer zijn ze een week lang stil.”

Ze lezen voor het eerst in de Bijbel; en dan gelijk vier keer op een dag. “Ze werken in de tuin tot de blaren op hun handen staan, zitten uren op harde kerkbanken en doen vele afwassen met de kloostergemeenschap. Maar ze komen ook tot rust, raken gefrustreerd, geven hun weerstand op en worden geraakt door de liefde en warmte van de kloosterlingen.”

De vierdelige serie Op Zoek Naar God begint op zondag 3 februari om 21.55 uur op het nieuwe thuisnet Nederland 3.