Chris Zegers voor het eerst met tv-show zonder reizen

11 juni 2015, door Otto de Vries

Chris Zegers is de nieuwe presentator van de BNN-reeks Down Voor Dummies. Hij neemt het stokje over van Barry Atsma, die de eerste serie presenteerde. Dat heeft de omroep laten weten. Zegers gaat vier jongeren met het syndroom van Down volgen. Het is voor het eerst dat hij een programma presenteert dat niets met reizen te maken heeft. “Een nieuwe ervaring en zeker een verrijking. Het is echt een feest en een voorrecht om dit programma met Britt, Sophie, Tobias en Sjoerd te maken.”

Ze zijn open en ontwapenend en tegelijkertijd ook energiek en vol humor. Ik vind het geweldig ze steeds beter te leren kennen en ik denk dat de kijkers ze ook heel snel in hun hart zullen sluiten”, aldus Zegers.

Sinds vorig jaar is het voor zwangere vrouwen mogelijk een bloedtest af te nemen, waarmee met bijna 100% zekerheid vastgesteld kan worden of de baby het syndroom van Down heeft.

In de landen om ons heen heeft deze test er mede toe geleid dat het aantal kinderen wat geboren wordt met het Downsyndroom is afgenomen. “Maar hoe is het nu echt om te leven met het syndroom van Down?“, vraagt BNN zich af.