Charles Groenhuijsen stemt voor Annechien Steenhuizen

7 maart 2013, door trendwerk

Charles Groenhuijsen vindt dat Annechien Steenhuizen de nieuwe Sacha de Boer moet worden bij het Achtuurjournaal. Dat zegt de voormalig NOS-prominent tegen Volkskrant.nl. Groenhuijsen heeft op haar gestemd in een poll van Volkskrant. “Ik kijk graag naar haar. Ze heeft iets strengs en niet zo’n traditioneel Hilversums hoofd. Ze mag nog wel iets losser worden. Het wordt sowieso een vrouw. Een man zou gezeik opleveren. In dit geval ben ik voor politieke correctheid.”

Een andere veelgenoemde naam, Eva Jinek, gaat het volgens hem niet worden. “Om historische redenen zou ik voor Eva Jinek moeten zijn, omdat zij ooit als stagiair is begonnen bij mij in de VS. Maar ik denk niet dat ze gevraagd zal worden. Bij de NOS vragen ze niet zo snel iemand terug. Daarnaast zou ze het ook niet doen, denk ik. Ze heeft het bij WNL naar haar zin.”

Een tijd geleden kwam Groenhuijsen zelf ook in aanmerking om het Achtuurjournaal te presenteren. “Voor een jaar of vijf is het leuk. Sacha had het over al die deadlines. Maar al zou je een dag geen kranten lezen, dan zou je nog het Journaal kunnen presenteren. Je krijgt alles aangereikt.”

Daarom is het volgens Groenhuijsen ook niet het hoogst haalbare voor een journalist. “Het is een eer, maar heeft zijn beperkingen. Journalistiek is het interessanter om bij Nieuwsuur te zitten of correspondent te zijn.”