Chantal Janzen gaat strijd aan met Tijl Beckand

18 maart 2011, door trendwerk

(Novum) – Chantal Janzen en Tijl Beckand staan lijnrecht tegenover elkaar in een nieuw programma. De twee presenteren de humoristische spelshow De Jongens tegen de Meisjes, onthulde Janzen donderdag in de ochtendshow van Edwin Evers.

"Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus. Dat is echt zo", vertelde Janzen over haar nieuwe programma. "Jongens en meisjes denken totaal verschillend, maar hoeveel weten we nou eigenlijk van elkaars planeetje?" De quiz is Janzens eerste presentatieklus voor RTL, ze stapte in januari over van de AVRO naar de commerciële omroep.

In De Jongens tegen de Meisjes nemen twee teams het tegen elkaar op. Het ene team, onder leiding van Janzen, bestaat uit bekende vrouwen. Het andere bestaat uit Beckand en bekende mannen. "We gaan ook koppels erin duwen, het kan dus zijn dat een bekend Nederlands koppel tegen elkaar gaat strijden."

Net als bij Ik Hou van Holland worden de teams bijgestaan door het publiek. Achter het damesteam zitten honderd vrouwen, de heren krijgen steun van honderd mannen. "We strijden voor de publieksvakken. Zij gaan er met het gewonnen geld vandoor", legt Janzen uit. "Zo mogen de vrouwen bijvoorbeeld gaan shoppen bij hun favoriete winkelketen."

De opnamen voor Jongens tegen de Meisjes, dat wordt geproduceerd door Talpa, moeten nog van start gaan. De spelshow is vanaf zaterdag 21 mei prime time te zien bij RTL 4.