Chantal Janzen begint opnames Collectief Geheugen

6 oktober 2015, door Otto de Vries

Chantal Janzen begint vandaag aan de opnames van haar nieuwe RTL 4-show Collectief Geheugen, dat volgende week zaterdag de late night-show Dit Was Het Nieuws van Harm Edens opvolgt. In deze productie van TinCan, de producent achter de SBS-show Het Beste Idee van Nederland, beargumenteren cabaretiers Diederik Ebbinge en Jan Jaap van der Wal onder leiding van Janzen welke gebeurtenissen, personen en ‘cultureel erfgoed’ uit ons verleden, we wel of juist niet ‘moeten’ onthouden.

edere week worden beide cabaretiers bijgestaan door een bekende Nederlander. Zo schuiven onder anderen Irene Moors, Art Rooijakkers, Carlo Boszhard, Henny Huisman, John Williams, Angela Groothuizen en Peter van der Vorst aan.

Op een humoristische manier kijken ze allemaal nog een keer kritisch naar Bokito, de Margarita-gate, de zure regen, de diverse showbizz schandalen en de hoelahoep.

Daarnaast is er ook nog een wekelijks wisselende geschiedschrijver te gast. Deze persoon bepaalt uiteindelijk welk team de beste argumenten heeft om iets wel of niet mee te nemen in ons collectief geheugen. In deze allesbeslissende rol zijn onder anderen Jack Spijkerman en Jort Kelder te zien.

De eerste aflevering van Collectie Geheugen is op zaterdag 17 oktober om 22.30 uur op RTL 4. De serie bestaat uit zeven afleveringen.

Op het tijdstip van Collectief Geheugen trok Dit Was Het Nieuws afgelopen zaterdag nog 941.000 kijkers, goed voor 17 procent marktaandeel.

Mediacourant