Catherine Keyl: Ik weet dat ik goed ben

2 oktober 2012, door trendwerk

Catherine Keyl aast nog steeds op een eigen talkshow. Ze is er helemaal klaar voor. Dat vertelt ze in weekblad Story. Keyl roept tv-bazen op haar een show te geven. “Tijd om het bijltje erbij neer te gooien? Dacht het niet! Ik ben op een hoogtepunt in mijn leven en carrière. Ik zit goed in mijn vel. Beter zelfs dan ooit tevoren. Ik durf mezelf te zijn. Ik heb zoveel meegemaakt dat ik nauwelijks nog barrières ken. Geef mij een talkshow en ik laat zien dat ik meer in mijn mars heb dan ooit tevoren.”

Lang had Keyl last van onzekerheid. “Soms werd ik er zelfs depressief ben. Vraag vroeg ik me af: waar ben ik aan begonnen en wat doe ik mezelf aan? Ik dacht dat ik vragen zou vergeten. Niet scherp genoeg zou zijn tijdens een interview en er niet goed genoeg uitzag. Nu niet meer. Ik weet dat ik goed ben.”

Keyl durft nu ‘alles aan iedereen te vragen’. “Eerder hield ik altijd rekening met de wensen van de omroep en dat beperkte me. Ik wil nu graag ruim baan. Ik hoop dat een omroepbaas het lef heeft om te zeggen: ‘Catherine, ga jij nou eens helemaal je eigen gang…’”

Ze wil zich bewijzen. “Tien jaar geleden had ik zo’n verantwoordelijkheid niet aangekund. Nu kan ik dat zeker wel. En ik dúrf het bovendien. Voor het eerst in mijn leven kom ik er nu zelfverzekerd voor uit dat ik een zware talkshow soepel aankan. Ik ben trots op mezelf. De twijfel is weg.”

Het is alleen jammer dat ik nog geen aanbieding heb.”