Caro Emerald zet deur op kier voor Songfestival

18 mei 2015, door Otto de Vries

Nu Anouk, Ilse DeLange en Trijntje Oosterhuis het Europese podium van het Eurovisie Songfestival hebben opgezocht, staat ook de deur van ons andere zangkanon op een kier: Caro Emerald. Dat vertelde ze vrijdagavond in RTL Late Night. Emerald zegt niet bij voorbaat ‘nee’. “Ik durf het niet zo te zeggen. Nu denk ik: ik zie het niet zo voor me. Het is ook zo’n circus. Maar zeg nooit nooit. Het kan best zijn. Laat ik vooropstellen: ik ben nog nooit gevraagd hiervoor. Ik weet ook niet hoe dat werkt.”

Op de vraag van Humberto Tan of hij een opening voelt, antwoordde ze bevestigend. “Maar het is wel een heel kleine opening.

Zelf kijkt Emerald elk jaar naar het liedjesfestijn. “Een liefhebber zou ik mezelf niet noemen, maar ik kijk wel. Ik ben ook al best wel vaak naar mijn mening over een deelname gevraagd, maar ik weet op een gegeven moment ook niet meer wat ik moet zeggen.

In Groot-Brittannië is Emerald een grote ster, wat een voordeel zou kunnen zijn voor de Nederlandse positie. “Ik kan me wel voorstellen dat mijn muziek daar zou opvallen, maar het trekt me vooralsnog niet zo heel erg.

Zelf heeft Groot-Brittannië nu een Emerald-achtige act ingestuurd. “Dat zou best kunnen, ja. Ik hoor het wel. Ik vind het wel een eer als het zo is.”

“Ik weet het niet honderd procent zeker. Maar mijn muziek doet het heel erg goed in Groot-Brittannië en met name die elektro-swingnummers.