Caro Emerald maakt zich zorgen over nieuw album

20 april 2011, door trendwerk

(Novum) – Caro Emerald is niet helemaal gerust op de opnames van haar nieuwe album. "De druk is wel erg hoog," zegt de populaire zangeres dinsdagmiddag in de Coen en Sandershow van 3FM.

De zangeres, die in januari werd geopereerd aan een poliep op haar stembanden, wil binnenkort een nieuwe plaat opnemen. Daarvoor moet haar herstel wel goed verlopen. "Het is toch een beetje mijn eigen onzekerheid", biecht Emerald op. "Je wordt met je neus op de feiten gedrukt, maar ik hoop dat mijn stem het weer gewoon doet."

Emerald wordt nog geregeld geconfronteerd met de gevolgen van de poliep. "Ik word nog heel snel hees en sla snel over", illustreert de zangeres, die pas sinds kort weer praat. De Amsterdamse heeft bovendien weer zangles, wat ook een voordeeltje oplevert. "Ik kan hoger zingen dan eerst."

Over de liedjes maakt Emerald zich juist geen zorgen. De nummers op haar succesvolle debuutplaat Deleted Scenes From the Cutting Room Floor werden door haar schrijfteam 'uit de mouw geschud'. "We gaan ervan uit dat het schrijven van de nieuwe liedjes net zo makkelijk gaat." Binnenkort sluit Emerald zich weer op met haar team om zich op het schrijven te storten. Haar tweede plaat moet eind dit jaar, uiterlijk begin volgend jaar verschijnen.