Carice van Houten in de wolken met plaat

3 september 2012, door trendwerk

(Novum) – Carice van Houten vond het opnemen van een plaat het leukste wat ze ooit heeft gedaan. "Je wil niet weten hoe gelukkig ik hier van ben geworden", vertelde ze vrijdagochtend in de radioshow van Giel Beelen.

De 35-jarige Van Houten, die vrijdag haar eerste single Emily uitbracht, vond de weken die ze doorbracht in de studio geweldig. "Je moest echt de lach van m'n gezicht slaan."

Carice wist zeker dat ze een album wilde maken nadat ze een demo had opgenomen. "Ik dacht: ik kan nu wel uit het niets een plaat gaan maken, maar het lijkt me wel handig om eerst te testen of het iets voor me is. Toen ik een halfuur in de studio stond dacht ik bij mezelf: dit is het leukste wat ik ooit heb gedaan."

De actrice, wier plaat See You on the Ice eind volgende maand uitkomt, liet eerst andere mensen nummers schrijven, maar ging daarna zelf ook aan de slag. "Uiteindelijk heb ik zeven van de elf liedjes zelf geschreven."

Van Houten geniet van de afwisseling tussen acteren en zingen. "Verandering van spijs doet heel erg eten in mijn geval", legt ze uit. "Op de set heb je altijd een regisseur die je aanwijzingen geeft, maar bij deze plaat ben ik zelf de regisseur geweest."