Candy Dulfer twijfelde half jaar over X Factor

24 april 2013, door trendwerk

Candy Dulfer twijfelde zes maanden over haar rol als jurylid in X Factor. Dat zegt de saxofoniste in Mikro Gids. Het duurde best even voordat Dulfer ‘ja’ zei. “Even? Zeg maar gerust een half jaar. Ik voelde me wel direct gevleid dat ik werd gevraagd. Ik ben geen zangeres of een heel erg bekende Nederlander. Ze hebben me dus echt gekozen om mijn kwaliteiten en dat vind ik erg leuk. Maar ik houd helemaal niet van afzeiktelevisie en in mijn optiek viel X Factor daar wel een beetje onder.” 

Dulfer dacht in het begin dat het niets voor haar zou zijn. “Ik wilde als jurylid niet gedwongen worden om op tv dingen te moeten zeggen of doen waar ik niet volledig achter sta. Ik ben altijd erg bezig met mijn principes en wil koste wat kost geloofwaardig blijven.”

Dat was voor de tv-makers geen probleem. “Gelukkig heeft X Factor dit seizoen een iets andere insteek gekregen: er wordt meer ingezet op kwaliteit en muzikaliteit. Als juryleden moeten wij ook echt aan de bak om te zorgen dat onze kandidaten gaan winnen.”

Haar moeder, al dertig jaar haar manager, vond het overigens niets. “Zij vindt het televisiewereldje maar nep en vindt sowieso dat ik me alleen maar moet bezighouden met saxofoon spelen.