Candy Dulfer had twijfels over X Factor

8 februari 2013, door trendwerk

Candy Dulfer heeft flink getwijfeld of ze wel jurylid moest worden in de nieuwe X Factor. Dat vertelt ze donderdag in het AD. Het duurde erg lang voordat Dulfer definitief werd vastgelegd. “Ik was eerst niet zo enthousiast. Ik was bang dat ik mensen moest afzeiken en dat zit niet in mijn aard. Gelukkig zijn de talentenjachten van nu anders. Het wordt steeds professioneler en met Gordon, Angela Groothuizen en Ali B is er ook een nieuwe lichting juryleden. Daar heb ik vertrouwen in.

De saxofoniste liet zich overtuigen door haar vader Hans Dulfer. “Ik luister altijd naar mijn vader en hij zei: ‘Je zet het toch wel naar je eigen hand’. En daar heeft hij gelijk in.

Waarom het zo lang duurde voor het rondkwam, kon Dulfer woensdag in RTL Boulevard niet zeggen. “Dat weet ik eigenlijk niet. Ik was veel weg. We wilden het niet naar buiten brengen officieel voordat het contract getekend was. Voordat je dat allemaal gedaan hebt…

Naast welk ander jurylid ze gaat zitten, weet ze nog niet. “Dat wordt ook allemaal een beetje anders. Ik ben er ook niet precies van op de hoogte. Ik vind ze alledrie even lief, maar misschien zitten we wel allemaal apart. Je weet het niet!“, zei ze geheimzinnig.